Esiintyjät

Mitä on muutos ja mitä se meiltä vaatii?

Jari Ehrnrooth on kirjailija ja filosofi, kulttuurihistorian ja sosiologian dosentti. Hän osallistuu aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun mm. YLE Uutisten kolumnistina ja on julkaissut lukuisia teoksia - esseitä, romaaneja, tieteellisiä tutkimuksia ja vapaata proosaa, joita on käännetty eri kielille.

Ernhrooth aloitti kirjallisen toimintansa 1980-luvulla Ylioppilaslehdessä, CITY-lehdessä ja Imagessa. Viimeisin teos Hyvintoimintayhteiskunta (2016) on herättänyt vilkasta keskustelua yli rajojen. Teoksessaan Tietämättä uskon (2012) Ehrnrooth kertoo henkilökohtaisesta uskostaan, joka on yhdistelmä mystistä kokemusta ja filosofista ajattelua ilman dogmeja.

Jari Ernhrooth syntyi Koitereella, kirjoittaa Munkkiniemessä, juoksee Keskuspuistossa.

Keinoäly avaa mahdollisuuksia

 

Maria Ritola on suomalainen yrittäjä ja tutkija. Parhaillaan Maria työskentelee NASA:n tutkimuskeskuksessa perustamassaan Iris AI -startupissa, jonka keinoäly auttaa yrittäjiä ja innovatiivisia suuryrityksiä löytämään ja hyödyntämään tieteellisiä sisältöjä tehokkaasti ilman vaatimusta alan aiemmasta osaamisesta.

Maria on valmistunut Piilaaksossa sijaitsevasta Singularity Universitysta, jonka missio on ratkoa maapallon suurimpia haasteita nopeasti kehittyvien teknologioiden avulla. Hän on perustanut myös Pohjoismaissa toimivan startup-kiihdyttämö Peloton Clubin, joka auttaa resurssiviisaan asumisen liikenteen ja ruoan parissa työskenteleviä yrityksiä löytämään käyttäjänsä ja kirkastamaan liiketoimintamallinsa.

 

Faktoja ja kuplia – onko totuus valintakysymys?

Riikka Venäläinen on Yle Uutisten Yhteiskunta-toimituksen päällikkö. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomien päätoimittajana.

Kirkko, kaupunki ja kansalaistoiminta

Henrietta Grönlund on Kaupunkiteologian yliopistonlehtori (TT, kirkkososiologian dosentti), joka kehittää Helsingin yliopistossa uutta kaupunkiteologian opetus- ja tutkimuskokonaisuutta.

Grönlund on tutkinut sekä huono-osaisuutta että hyvän tekemistä. Tutkimusteemoja ovat  mm. köyhyys, yksinäisyys ja sosiaaliturvan aukt sekä vapaaehtoistoiminta, lahjoittaminen, myötätunto ja yhteiskunnallinen hyvinvointivastuun jakautuminen.

Tieteellisen työn lisäksi Grönlund on toiminut noin 10 vuotta johtamis- ja kehittämistehtävissä Helsinkimissio ry:ssä ja Kirkkopalvelut ry:ssä

kuva: Veikko Somerpuro

Euroopan epävarmuuden aika

Heikki Aittokoski on Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja, joka työskenteli HS:n Berliinin kirjeenvaihtajana 1998–2001 ja 2006.

Aittokoski on käsitellyt kirjoituksissaan ja teoksissaan eri tavoin Euroopan historiaa ja nykypäivää. Viime vuonna julkaistu "Kuolemantanssi – Askeleita nationalismin Euroopassa" oli ehdolla Tieto-Finlandia-palkinnon saajaksi.  Vuonna 2014 Aittokoski sai Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon.

Ovatko läntiset yhteiskunnat unohtaneet läksynsä viime vuosisadalta

Matti Kalliokoski on Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja.

Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Ilkan ja Ulkopolitiikka-lehden päätoimittajana  sekä erityisavustajana tasavallan presidentin kansliassa.

 

 

Keskustellaan!

Hilkka Olkinuora juontaa viestintäpäivät.

Olkinuora on suomalainen pappi, tietokirjailija ja toimittaja. Hän toimi taloustoimittajana Talouselämässä, Suomen Kuvalehdessä ja Kauppalehdessä, jossa toimi myös toisena päätoimittajana. Toimittajauran huipulla hän päätti vaihtaa alaa ja ryhtyi opiskelemaan teologiaa ja vihittiin papiksi 1990-luvun puolivälissä.

Hilkka Olkinuora on toiminut muun muassa vt. kirkkoherrana Tampereella sekä kolumnistina useissa lehdissä.

Top