Vierailukohteet

Viestintäpäivien vierailukohteet torstaina 7.9. klo 15.30–17.30

Vierailukohde on valittu ilmoittautumisen yhteydessä. Tarkat lähtöajat ja kokoontumispaikat on päivitetty kunkin esittelyn alkuun.

 

1) Kirkko ja kaupungin toimitus (20 henkeä)

Tilausbussi lähtee hotelli Tapiola Gardenin edestä klo 15.30 ja paluu n. 17.30.

Vierailemme uuden Kirkko ja kaupungin toimituksessa Hietalahdenrannassa. Päätoimittaja Jaakko Heinimäki joukkoineen esittelee Kirkko ja kaupungin toimintaa. Miten uuden median alkutaival on muuten sujunut? Millaisia haasteita on kohdattu ja mitä suunnitelmia on tulevaisuuden suhteen? Mitä tarjottavaa Kirkko ja kaupungilla on valtakunnallisesti?

Pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen media Kirkko ja kaupunki aloitti toimintansa vuoden 2017 alusta. Verkkomedian lisäksi julkaistaan printtilehteä, joka ilmestyy kolmena paikallispainoksena joka toinen viikko ja jaellaan kaikkiaan 340 000 talouteen. Myös Jouluradio kuuluu samaan mediaan. Toimituksessa työskentelee reilut 20 henkeä, jotka aikaisemmin toimivat neljässä eri toimituksessa.

 

2) Suvelan kappeli – palkittua arkkitehtuuria ja kulttuurien kohtaamista (40 henkeä)

Tilausbussi lähtee hotelli Tapiola Gardenin edestä klo 15.30. Paluu n. 17.30.

Syksyllä 2016 käyttöön otettu Suvelan kappeli toimii monikulttuurisen alueen asukkaita yhdistävänä kiintopisteenä. Seurakuntien lisäksi tiloissa toimii kaupungin asukaspuisto.

Arkkitehtitoimisto OOPEAAn suunnittelema, kuparista ja puusta rakennettu kappeli on saanut laajasti kiitosta arkkitehtuuristaan. Se oli mm. yksi neljästä ehdokkaasta Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi ja The American Architecture Prize arvioi Suvelan kappelin pronssitilalle institutionaalisen arkkitehtuurin sarjassa. Kappeli on myös ehdolla 2017 EU:n nykyarkkitehtuuria koskevan Mies van der Rohe -palkinnon saajaksi ja on saanut Espoon rakennuslautakunnan HURRAA! -kunniamaininnan sekä uusimpana Esteetön teko 2017 -palkinnon.

Suvela on yksi Espoon monikulttuurisimmista alueista. Vierailulla tutustumme myös Espoon seurakuntien monikulttuurisuustyöhön.

 

3) EntoCube – Syötävät hyönteiset (30 henkeä)

Tilausbussi lähtee hotelli Tapiola Gardenin edestä klo 15.30. Paluu n. 17.20.

Tervetuloa tutustumaan hyönteisalan pioneerin, EntoCuben Oy:n toimintaan Espoon Otaniemeen. Hyönteiset ovat ratkaisu moniin ruuantuotannon ongelmiin ja niiden avulla voidaan maailman pelastamisen lisäksi avata portteja uusiin maailmoihin.

EntoCube Oy on espoolainen vuonna 2014 perustettu yritys, joka kehittää hyönteistuotantoteknologiaa merikontteihin ja teollisuuslaitoksiin, rakentaa hyönteisfarmeja sekä myy hyönteistuotteita kuluttajille.

Yritys on niittänyt kansainvälistä mainetta mm. Slush, Slush China, Arctic 15 ja SuomiAreena -kasvuyritystapahtumissa sekä suomalaisessa Startup Sauna ja sveitsiläisessä Kickstart Accelerator -yrityskiihdyttämöissä. Yritys tekee aktiivisesti yhteistyötä myös NASA:n, useiden yliopistojen sekä ruoka- ja teknologia-alan yritysten kanssa.

Tarjolla myös maistiaisia.

 

4) Tapiolan kävelykierros – urbaani kansallismaisema (20 henkeä)

Kävelykierros alkaa Tapiolan kirkolta klo 15.30 (kokoontuminen kirkkosalissa) ja kestää noin kaksi tuntia. Varustaudu hyvillä kävelyjalkineilla.

Tapiolan kävelykierroksella tutustumme kaupunginosan historiaan, nykypäivään ja tulevaisuuden suunnitelmiin: ihanteellisesta puutarhakaupungista vireäksi aluekeskukseksi metron varrella. Kierroksen aikana näemme niin vehreitä puistoja ja rantoja kuin uutta rakenteilla olevaa kaupunkikeskustaa. Tutustumme tapiolalaiseen arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Käymme myös ortodoksisessa Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkossa.

Oppaamme Mari Anthoni tuntee Espoon ja Tapiolan historian kuin omat taskunsa.

 

5) Palvelutori ja Chapple
– kaupungin ja seurakunnat uudet palvelukonseptit Isossa Omenassa
(40 henkeä)

Tilausbussi lähtee hotelli Tapiola Gardenin edestä klo 15.30. Paluu n. 17.30.

Ison Omenan kauppakeskuksessa Espoon kaupungilla ja seurakunnilla on molemmilla uuden karheat tilat, jossa eri palvelut löytyvät saman katon alla. Tutustumme vierailulla molempiin.

Espoon kaupungin palvelutori on uusi tapa tarjota julkisia palveluja siellä ja silloin kuin asiakkaat muutenkin asioivat. Palvelutori on suunniteltu käyttäjiensä ehdoilla arkea sujuvoittamaan. Samasta paikasta löytyvät kirjasto, nuorisopalvelut, neuvola, terveysasema, mielenterveys- ja päihdepalvelut, Kela, Yhteispalvelupiste, HUS:n laboratorio- ja kuvantamistoiminnot sekä kulttuurin ja taiteen kohtaamispaikka Kohtaamo. Palvelutoripäällikkö Juha-Pekka Strömberg esittelee palvelutoria, jossa kävijöitä on ollut yli miljoona reilussa puolessa vuodessa.

Chapple on Olarin seurakunnan uusi toimitila, joka tarjoaa kohtaamispaikan niin lapsiperheille, nuorille kuin aikuisillekin. Konseptin suunnittelussa hyödynnettiin palvelumuotoilua ja kuunneltiin tarkasti alueen nuorten ja kauppakeskuksen kävijöiden tarpeita ja toiveita.
650 neliömetriin mahtuu iso monitoimitila, jossa järjestetään erilaisia pop up –tapahtumia, nautitaan brunsseja ja vietetään torstai-iltaisin Risteysmessua. Lisäksi Chapplesta löytyy pienryhmähuone, lasten leikkitilaa ja nuorten oma olohuone, jonne valuu väkeä heti koulujen sulkemisen jälkeen.
Kauppakeskuspappi Juha Virta esittelee Chapplen toimintaa ja kertoo tarkemmin palvelumuotoilusta tilan ja toiminnan suunnitellussa.

 

6) Kino Tapiola – Kiehumispiste (150 henkeä)

Tapaaminen Kino Tapiolassa klo 15.30.

Kiehumispiste on Elina Hirvosen dokumenttielokuva, joka esittelee vihaisen ja jakautuneen Suomen eri osapuolet Odinin sotureista turvanpaikanhakijoihin – kunnioittaen ja stereotypioita karttaen. Katso lisää

 

7) EMMA ja Futuro (25 henkeä)

Lähtö Emmaan klo 15.30, kokoonnumme Tapiolan kirkon oven edessä (sateen sattuessa aulassa). Kävelymatka kestää n. 10-15 minuuttia. Voit myös halutessasi tulla suoraan Emman aulaan klo 15.45. Jos sinulla on Museokortti tai pressikortti, niin se kannattaa ottaa mukaan.

Tutustumme EMMA-taidemuseon viestintään ja saamme lyhyen opastuksen kokoelmiin sekä Futuro-taloon. EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin.

EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä, joka on uuteen eloon herännyt Weilin & Göös -yhtiön kirjapainotalo Tapiolassa. Teollista historiaansa rohkeasti muisteleva betoninen jättiläinen tarjoaa kävijöilleen kulttuurielämyksiä viiden erilaisen museon voimin. EMMAn entiseen painosaliin rakennetuista näyttelytiloissa on esillä Saastamoisen säätiön taidekokoelma ja sen toisella puolella vaihtuvat kotimaiset ja kansainväliset taidenäyttelyt.

Top